Symposium
Symposium over insecten als veevoer
De productie van vee heeft een enorme ecologische voetafdruk, vooral door de productie van veevoer. De belangrijkste eiwitbron in voer is sojameel of vismeel, die beide niet duurzaam zijn. Kunnen we soja en vismeel vervangen door een duurzame eiwitbron via circulaire productie? Vee, zoals pluimvee, eet van nature insecten en ze zoeken er actief naar wanneer deze beschikbaar zijn.
Het symposium 'Insecten als duurzaam voer: een interdisciplinaire aanpak' behandelt milieukundige, gedragsmatige, gezondheids-, ethische, consumenten- en economische perspectieven. Wetenschappers en belanghebbenden zullen deze onderwerpen bespreken op basis van recent interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek.
De bijeenkomst biedt up-to-date informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame voedselproductie. Presentaties, discussies, lunch, snacks, drankjes en netwerken. Deze bijeenkomst is ideaal om uw netwerk uit te breiden in de wereld van de eiwitten van de toekomst.